اگر هنگام حرکت یا انجام برخی از فعالیت‌ها، در قسمت‌هایی از بدن خود مانند انگشت، زانو، دست یا دیگر قسمت‌های مفاصل خود احساس درد دارید، ممکن است ناشی از آرتروز باشد.

چنین عارضه‌ای اغلب در سنین بالاتر رخ می‌دهد؛ چراکه ساییدگی بین مفاصل به‌مرور زمان در افراد ایجاد می‌شود، همچنین ساییدگی مفاصل منجر به التهاب خواهد شد.

درمان‌های مختلفی برای این عارضه وجود دارد که هر فرد باید متناسب با شدت درد نوع مناسبی از درمان را برای خود در نظر بگیرد. در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص هریک از درمان‌های آرتروز خواهیم داد.

انجام تمرینات ورزشی

شاید تصور کنید که انجام تمرینات ورزشی برای شما مشکل‌ساز شود، اما تمریناتی که در راستای بهبود عملکرد اندام‌های بدن انجام شود، بسیار مفید خواهد بود.

به‌طور کلی انجام فعالیت‌های فیزیکی منجر به کاهش وزن نیز خواهد شد که این امر یک فرایند مؤثر برای درمان آرتروز است. در ادامه تمرینات ورزشی مناسب برای افرا دچار آرتروز ذکر خواهیم کرد:

حرکات کششی

انجام حرکات کششی انعطاف بدن را افزایش می‌دهد که در افزایش دامنه حرکات نیز بسیار مؤثر است. برای انجام چنین تمریناتی در کلاس‌هایی مانند یوگا، پیلاتس و  تای چی شرکت کنید.

تمرینات قدرتی

انجام تمرینات قدرتی، عضلات را تقویت می‌کند. هرچه عضلات قدرتی‌تر باشد از مفاصل در برابر آسیب بیشتر محافظت می‌شود. بلند کردن وزنه، یکی از تمریناتی‌ست که به تقویت عضلات کمک می‌کند.

ایروبیک

ایروبیک یکی از تمرینات مفیدی‌ست که علاوه بر درمان و بهبود آرتروز برای درمان مشکلات دیگر به‌کار گرفته می‌شود. انجام این نوع تمرین سبب تقویت قلب و ریه خواهد شد و همچنین در کاهش خستگی و استقامت بسیار تأثیرگذار است.

علاوه بر موارد ذکر شده، پیاده‌روی و تمرینات ساده در آب نیز به‌عنوان کارآمدترین درمان برای آرتروز شناخته می‌شود. این نوع تمرینات برای افراد مبتدی بسیار گزینه مناسبی‌ست؛ زیرا بدون هیچ دشواری می‌توانند، انجام دهند.

کاهش وزن

وزن تأثیر بسیار زیادی بر شدت آرتروز خواهد داشت؛ چراکه هرچه وزن بیشتر باشد فشار زیادی به مفاصل وارد خواهد شد. چاقی و اضافه وزن یکی از مهم‌ترین علل ایجاد آرتروز است.

افراد چاق استرس و فشار زیادی به زانو، کمر و دیگر قسمت‌های بدن خود وارد می‌کنند. بنابراین برای درمان آرتروز باید وزن خود را به اندازه‌ای مناسب برسانند تا علاوه بر آرتروز بسیاری از مشکلاتی که ناشی از چاقی‌ست، درمان شود.

تغذیه و رژیم غذایی نقش مؤثری بر کاهش وزن و درمان نیز خواهد داشت. در نهایت بهتر است غذایی مصرف کنید که مغذی باشد و سبب کاهش التهابات ایجاد شده در مفاصل شود.

استفاده از دارو

داروهای متعدد برای درمان و تسکین آرتروز وجود دارد، اما باید قبل از مصرف هرگونه دارو با پزشک فوق تخصص زانو مشورت داشته باشید. داروهای بدون نسخه شامل موارد زیر می‌شود:

  • آسپرین
  • اییبوپروفن
  • ناپروکسن

داروهای قوی‌تر دیگری که با تجویز پزشک به فروش می‌رسد شامل موارد زیر است:

  • اکسی کدون
  • هیدروکودون

علاوه بر این موارد انواع دیگر داروهای تزریقی دیگری وجود دارد که برای درمان آرتروز بسیار مؤثر است و فقط توسط پزشک متخصص ارتوپد تجویز می‌شود.

اما پزشک ابتدا درمان‌های ابتدایی را برای بیماران در نظر می‌گیرد و سپس در صورت عدم نتیجه، مراحل دیگری از درمان، مانند انجام تزریقات را توصیه خواهد کرد. مواد تزریقی، مایعات مورد نیاز بین مفاصل را تأمین خواهد کرد تا از ساییدگی و التهابت جلوگیری شود.

راهکارهای ساده خانگی

درمان‌های خانگی و طبیعی بسیاری وجود دارند که بر تسکین آرتروز زانو بسیار تأثیرگذار است. درمان‌های طبیعی و خانگی به شرح زیر است:

  • مصرف تخم کتان، زنجبیل و زردچوبه
  • ماساژ درمانی
  • استفاده از بسته‌های یخ و پدهای گرمایشی
  • کاهش استرس با انجام مدیتیشن

تمامی موارد ذکر شده می‌توانند تا حد زیادی به درمان و بهبود آرتروز در تمامی مفاصل کمک کند. در واقع ابتدا باید با درمان‌های ابتدایی مانند مواردی که برای شما ذکر کردیم سعی بر درمان خود داشته باشید.

انجام فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یکی از راهکارهای رایجی‌ست که برای درمان آرتروز در نظر گرفته می‌شود. زیرا باعث افزایش دامنه حرکات و عملکرد بهتر شما خواهد شد. در صورت تداوم انجام فیزیوتراپی روند بهبودی خود را شاهد خواهید بود.

عمل جراحی به‌عنوان مرحله نهایی برای درمان

اگر تمامی راهکارهای ذکر شده برای درمان آرتروز را انجام داده‌اید و بهبودی را شاهد نبودید، ممکن است پزشک متخصص ارتوپد مرحله نهایی درمان یعنی عمل جراحی را برای شما در نظر بگیرد.

در واقع عمل جراحی تنها راه‌حل و گزینه پیش رو برای مراجعه‌کنندگان به پزشک جهت درمان آرتروز زانو نخواهد بود. گاهی اوقات نیز برای درمان پارگی رباط صلیبی زانو از عمل جراحی استفاده می‌شود.

کلام آخر

درمان‌های متفاوتی برای درمان آرتروز زانو وجود دارد که هر درمان بسته به‌شدت عارضه ایجاد شده در نظر گرفته می‌شود. توصیه ما به شما این است که ابتدا درمان‌های خانگی و طبیعی را شروع کنید، در صورت عدم بهبودی به پزشک مراجعه کنید تا درمان حرفه‌ای و تأثیرگذارتری صورت گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *