زانو درد، یکی از مشکلات رایجی است که امکان ایجاد آن در هر سنی وجود دارد. گاهی درد، در پشت زانو ایجاد می‌شود که دلایل مختلفی دارد. ممکن است برخی از عواملی که منجر به زانو درد می‌شود، بی‌خطر باشند و برخی دیگر نیاز به درمان فوری توسط پزشک داشته باشند.

زانو یک ساختار پیچیده دارد که می‌تواند حتی به‌دلیل فعالیت‌های روزمره تحت تأثیر قرار گیرد. معمولا درمان‌های متفاوتی برای این بیماری بسته به علت آن در نظر گرفته می‌شود.

عواملی که منجر به درد در پشت زانو می‌شود

جهت تشخیص درد در پشت زانو گاهی نیاز به مراجعه به متخصص ارتوپدی در تهران یا فوق تخصص زانو دارد تا علت دقیق مشکل ایجاد شده را بررسی کند؛ چراکه ممکن است برخی از مشکلات نیاز به درمان‌های حرفه‌ای توسط پزشک داشته باشد. به‌طور کلی دلایل احتمالی مختلفی در خصوص درد پشت زانو وجود دارد که در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:

گرفتگی عضلات پا

منظور از گرفتگی زمانی است که عضلات بیش از اندازه سفت می‌شوند. زمانی که پا بدون هیچ انعطافی فعالیت داشته باشد، چنین مشکلی رخ خواهد داد. گرفتگی می‌تواند قسمت مختلفی از زانو را تحت تأثیر قرار دهد. ممکن است فردی در زانو، ساق یا ران پا دچار درد شود.

گرفتگی یا اسپاسم عضلانی در اغلب مواقع به‌صورت ناگهانی ایجاد می‌شود و دردناک خواهد بود. درد ایجاد شده ممکن است از چند ثانیه تا چند دقیقه به طول بینجامد. دلایل دیگری که منجر به گرفتگی پا می‌شود به شرح زیر است:

  • کمبود آب بدن
  • مشکلات عصبی
  • وجود سموم اضافی در خون
  • بیماری‌های کبدی
  • عفونت

اغلب افرادی که به‌دلیل گرفتگی عضلات دچار درد می‌شوند، ممکن است بتوانند با استفاده از حرکات کششی دردهای خود را بهبود بخشند.

کیست بیکر

کیست بیکر یک توده پر از مایع است که در پشت زانو ایجاد شده و در نهایت منجر به درد و تورم می‌شود. در ابتدا زمانی که کیست بیکر ایجاد می‌شود، ممکن است دردی نداشته باشند. زمانی که کیست رشد می‌کند به عضلات اطراف زانو، تاندون‌ها و و اعصاب فشار وارد می‌شود و در نهایت درد احساس خواهد شد.

این نوع کیست‌ها می‌توانند به اندازه یک توپ تنیس بزرگ شوند. زمانی که کیست پشت زانو به عصب فشار وارد کند، منجر به سوزن‌سوزن شدن می‌شود. در اغلب مواقع وجود این نوع کیست در پشت زانو مشکلی ایجاد نمی‌کند و با راهکارهای مختلفی درمان خواهد شد.

آرتروز

زمانی که آرتروز ایجاد می‌شود به مرور زمان غضروف مفاصل از بین می‌رود. وجود چنین مشکلی می‌تواند به راحتی باعث درد در پشت زانو می‌شود. افرادی که مبتلا به آرتروز می‌شوند ممکن است با علائم دیگری همچون عدم حرکت در زانو یا مشکل داشتن هنگام خم شدن زانو مواجه می‌شوند.

زمانی که در مفصل التهاب ایجاد شود، ممکن است سفت و دردناک شود. چنین مشکل و علائمی می‌تواند در هر قسمتی از زانو ایجاد شود. انواع دیگر آرتروز ممکن است باعث درد شود که شامل بیماری‌های خود ایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید است.

زانوی دونده

این مشکل به‌دلیل ساییدگی در مفصل زانو ایجاد می‌شود. زمانی که غضروف از بین می‌رود، استخوان زانو به یکدیگر ساییده می‌شود. در نهایت بیمار درد پشت زانو را احساس خواهد کرد. علائم دیگر زانوی دونده شامل موارد زیر است:

  • احساس ضعف در زانو و پا
  • محدود شدن حرکات در پا و زانو
  • بیرون‌زدگی زانو

آسیب همسترینگ

زمانی که پارگی یا کشیدگی وجود داشته باشد، آسیب همسترینگ ایجاد می‌شود. گاهی کشیدگی به قدری است که احتمال پارگی وجود دارد. این آسیب ممکن است در ورزشکارانی که سریع می‌دوند و افرادی که بسکتبال، تنیس یا فوتبال بازی می‌کنند بیشتر مشاهده شود.

پارگی مینیسک

مینیسک به نوعی غضروف گفته می‌شود که در دو طرف زانو وجود دارد. هنگام حرکات چرخشی، چمباتمه زدن و خم شدن زانو ممکن است این غضروف پاره شود. معمولا در ابتدا علائمی از پارگی مینیسک وجود ندارد، اما طی روزهای آینده علائم احساس خواهد شد. به‌طور کلی علائمی که از پارگی مینیسک مشاهده می‌شود به شرح زیر است:

  • عدم حرکت در زانو
  • ضعف و خستگی در زانو و پا
  • تورم در اطراف زانو
  • بیرون زدگی یا قفل شدن زانو

اگر مینیسک آسیب دیده خودبه‌خود بهبود نیابد ممکن است نیاز به مراجعه به فوق تخصص زانو داشته باشید تا بررسی‌های بیشتری برای شما انجام گیرد.

آسیب به رباط صلیبی قدامی

رباط صلیبی قدامی بافت نواری شکل است که از قسمت جلوی زانو عبور کرده و استخوان‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند و در نهایت موجب استحکام مفصل زانو می‌شود. این عارضه بیشتر در مواقعی که فرد توقف ناگهانی دارد و یا به‌صورت ناگهانی تغییر جهت می‌دهد، چنین آسیبی رخ خواهد داد.

علائم پارگی رباط صلیبی قدامی درد و تورم است. در اغلب مواقع چنین مشکلی باید توسط متخصص ارتوپدی با انجام جراحی ترمیم شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *