بسیاری از فعالیت‌هایی که به‌صورت روزانه انجام می‌دهیم با استفاده از شانه و دست انجام می‌شود، به‌طور مثال از بلند کردن یا پرتاب شی گرفته تا یک سلام کردن ساده، شما نیاز به حرکت دادن دست و درگیر کردن شانه خود دارید.

گاهی برخی از حرکات ناگهانی و انجام حرکات مستمر می‌تواند به این قسمت مهم از بدن آسیب بسیار زیادی وارد کند. در اغلب مواقع آسیب وارد شده به این قسمت را می‌توان با استفاده از راهکارهای خانگی درمان کرد.

اما زمانی که پس از درمان‌های اولیه و خانگی درمان و بهبودی حاصل نشود، می‌بایست به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا پزشک توسط ابزارهای تشخیصی دقیق، درمان‌های  حرفه‌ای‌تری را برای شما در نظر بگیرد.

به‌طور کلی اگر پزشک لازم بداند مشکلات ایجاد شده را در قسمت شانه درمان می‌کند، پس از درمان توسط پزشک، شما نیز نقش مهمی پس از درمان خواهید داشت؛ چراکه باید مراقبت‌های لازم را انجام دهید تا روند بهبودی سریعی داشته باشید. در ادامه نکات مهم و ضروری را در این زمینه به‌طور کامل توضیح خواهیم داد.

1-  استفاده از اسلینگ یا آویز دست

برای آنکه به روند بهبودی خود کمک کنید، باید به برخی از موارد و نکته‌ها توجه داشته باشید. استفاده از اسلینگ و آویز دست یکی از دستوراتی است که باید پس از عمل انجام شود؛ چراکه باید پس از ترمیم یا جراحی، شانه و دست بی‌حرکت بماند.

هنگامی که از اسلینگ استفاده می‌کنید، دست و بازوی شما دیگر حرکتی نخواهد داشت و به‌عنوان یک محافظت کننده خوب عمل می‌کند.

2- درست بخوابید

هنگام خوابیدن دقت داشته باشید که به گونه‌ای دراز بکشید که به دست و شانه فشاری وارد نشود، در واقع نباید به پهلو بخوابید. بهتر است روی کاناپه‌های راحت به پشت دراز کشیده و از اسلینگ استفاده کنید تا به دستان شما فشاری وارد نشود.

برای اینکه کمی در ارتفاع بخوابید و کمی بالاتر از سطح زمین باشید، در زیر تشک خود بالشت قرار دهید تا آسیبی به تاندون ترمیم شده وارد نشود.

3- از دوستان و خانواده خود کمک بخواهید

در روزهای ابتدایی پس از ترمیم یا جراحی پارگی تاندون شانه قطعا نمی‌توانید فعالیت‌هایی را که به‌صورت روزانه انجام می‌دادید، به‌راحتی انجام دهید. ممکن است در فعالیت‌های روزانه مانند دوش گرفتن، تعویض پانسمان و پخت‌و‌پز نیاز به کمک داشته باشید.

این نکته را به یاد داشته باشید که نباید در روزهای ابتدایی فعالیت‌های این چنینی را به تنهایی انجام دهید تا فشاری به شما وارد نشود.

 

4- به عوارض پس از ترمیم توجه کنید

عارضه‌های پس از عمل بسیار نادر است، اما ممکن است علائمی غیرعادی پس از ترمیم مشاهده شود که در این صورت باید به چنین علائم توجه کنید و با پزشک در میان بگذارید. علائم مهم شامل موارد زیر است:

  •   تب
  •   قرمزی و ترشح از ناحیه برش زده شده
  •    درد ناگهانی و بسیار شدید
  •     بی‌حسی و سوزن سوزن شدن انگشتان دست

5- انجام تمرینات فیزیوتراپی

انجام فیزیوتراپی پس از ترمیم می‌تواند در روند بهبودی بسیار تاثیرگذار باشد، در واقع انجام این تمرینات به بهبودِ ثبات، قدرت و دامنه حرکات در شانه بسیار کمک خواهد کرد. همچنین بهتر است توانبخشی را در برنامه‌های تمرینی خود برای تسریع روند بهبودی قرار بدهید.

6- استراحت کنید

استراحت کردن جهت دستیابی به بهبودی بسیار مهم است؛ بنابراین سعی کنید تا حد امکان هیچگونه فعالیت سنگینی را انجام ندهید. بهتر است یک بسته یخ را برای کاهش التهاب ایجاد شده در ناحیه عمل قرار دهید.

پس از آن می‌توانید جهت تسکین درد و اسپاسم یا گرفتگی عضلات از گرما درمانی استفاده کنید. داروهای خود را طبق دستور، منظم و دقیق مصرف کنید. مصرف داروهای ضدالتهاب به شما کمک می‌کند تا تمرینات فیزیوتراپی را به شکل بهتری انجام دهید و تاثیر بیشتری داشته باشد.

 

7- به حرکات خود دقت داشته باشید

در حالیکه انجام حرکات با مچ و انگشتان بی‌خطر به نظر می‌رسد، اما می‌تواند به شانه فشار وارد کند. بلند کردن دست به سمت عقب، بالا بردن دست، بلند کردن هر وسیله‌ای سنگین و قرار دادن وسیله‌های سنگین روی شانه می‌تواند برای شما خطرناک باشد و روند بهبودی را به خطر بیندازد. پوشیدن اسلینگ در جلوگیری از انجام این حرکات بسیار کمک خواهد کرد.

8- رانندگی پس از عمل

تا 6 هفته پس از عمل نباید رانندگی کنید. پس از آن هر زمان که احساس کردید که فشاری به شانه و دست شما وارد نمی‌شود، می‌توانید رانندگی را شروع کنید، اما این نکته را در نظر داشته باشید که از همان ابتدا مسافت‌های طولانی را رانندگی نکنید.

ابتدا از مسیرهای کم شروع کنید یا در ابتدا فردی را در کنار خود داشته باشید تا هنگام خستگی، همراه شما در رانندگی کمک کند، همچنین بهتر است دراین‌باره با پزشک متخصص نیز مشورت کنید.

کلام آخر

شاید پس از مدت کوتاهی پس از ترمیم یا جراحی شانه احساس کنید که دیگر شرایط خوبی دارید و می‌توانید فعالیت‌های خود را آغاز کنید، بهتر است از سرگیری فعالیت‌ها را به تصمیم و تشخیص خود شروع نکنید.

دراین‌باره با پزشک فوق تخصص شانه مشورت کنید، هر زمانی که پزشک به شما اجازه فعالیت‌های ورزشی یا فعالیت‌های روزانه را داد، فعالیت‌های خود را آغاز کنید. اگر با انجام تمام نکات ذکر شده روند بهبودی را در خود مشاهده نمی‌کنید، بهتر است با پزشک متخصص شانه یا متخصص ارتوپد در میان بگذارید تا بررسی‌های لازم را برای شما انجام دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *