یکی از نگرانی‌هایی که در خصوص پارگی تاندون شانه در بین افراد وجود دارد، این است که آیا برای ترمیم تاندون آسیب‌دیده راهکاری به‌جز جراحی وجود دارد؟

همیشه جراحی پارگی تاندون شانه اولین و آخرین راهکاری نیست که توسط پزشک برای بیمار در نظر گرفته می‌شود. پزشک ابتدا سعی بر آن دارد که با استفاده از درمان‌های موثر دیگر، بیمار خود را درمان کند که در اغلب مواقع اینگونه درمان‌ها بسیار موفقیت‌آمیز است. در ادامه این مقاله شما را در این خصوص بیشتر آگاه خواهیم کرد.

علائم آسیب یا پارگی تاندون چیست؟

بهتر است قبل از هرچیز با علائم این آسیب‌دیدگی به‌خوبی آشنا باشید، افرادی که دچار چنین مشکلی می‌شوند چندین علائم را تجربه می‌کنند:

  • احساس درد هنگام بالا یا پایین آوردن بازو
  • درد هنگام استراحت
  • احساس ضعف هنگام چرخش شانه
  • احساس ترک خوردگی هنگام حرکت شانه در دست

اگر تمامی یا اکثر موارد ذکر شده را احساس می‌کنید، بهتر است به پزشک متخصص شانه یا متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا شانه شما معاینه شود.

آیا آسیب‌دیدگی تاندون شانه بدون جراحی درمان می‌شود؟

تحقیقات زیادی در این خصوص انجام شده که نشان می‌دهد بسیاری از افراد که آسیب‌دیدگی‌هایی مختلفی در تاندون خود داشتند، بدون عمل جراحی بهبود یافته‌اند. برخی از افراد بدون هیچ دخالت پزشکی کاملا خود‌به‌خود بهبود یافته‌اند.

برخی دیگر نیز با استفاده از درمان‌های غیرجراحی که پزشکان پیشنهاد داده‌اند، خود را کاملا درمان کرده‌اند، در نهایت همیشه اینگونه نیست که همه افراد برای آسیب‌های وارد شده نیاز به عمل جراحی داشته باشند.

بر اساس تحقیقاتی که انجام شده می‌توان گفت که عمل جراحی نمی‌تواند تنها گزینه مناسب باشد، مگر آنکه پزشک صلاح بداند و چاره‌ای جز عمل جراحی برای آنها نباشد.

دلیل آنکه عمل جراحی برای بیماران به‌عنوان گزینه نخست در نظر گرفته نمی‌شود، این است که اگر یک تاندون پاره شده باشد یا آسیب جزئی‌تری دیده باشد، قطعا فرد به‌دلیل آسیب وارد شده احساس درد خواهد داشت.

حالا اگر جراح قصد ترمیم تاندون پاره شده را داشته باشد، پس از عمل انتظار می‌رود که بیمار شرایط بدتری را احساس کند، همچنین در این مواقع سلول بنیادی در این قسمت کاهش می‌یابد و بافت آسیب‌دیده نمی‌تواند همانند قبل از جراحی خود را به‌خوبی ترمیم کند.

درمان‌های غیر جراحی برای درمان پارگی این اندام

با وجود آنکه جراحی برای بیماران ضرورتی ندارد، اما دلیل بر بی‌اهمیت بودن این مسئله نیست. بیماران باید به‌دنبال درمان‌های دیگری برای خود باشند تا آسیب تاندون شانه را سریعا درمان کنند.

در صورتی که توجهی به درمان پارگی تاندون نشود، ممکن است به قسمت‌های دیگر کشیده شده و درمان را سخت‌تر کند. اگر بلافاصله پس از آسیب، به درمان آن اقدام کنید، می‌توانید با استفاده از درمان‌های ساده و بدون نیاز به عمل جراحی به درمان خود اقدام کنید.

استراحت

از هرگونه فعالیتی که درد و آسیب را بیشتر می‌کند باید خودداری شود.

ثابت و بی‌حرکت

شانه باید ثابت و بی‌حرکت باشد، اگر خودتان بخواهید همچنین کاری انجام دهید که غیر ممکن است، به همین جهت باید یک باند و محافظی برای نگهداشتن شانه به‌صورتی که شانه بی‌حرکت باشد، تهیه کنید.

مصرف داروهای ضدالتهابی

مصرف داروهایی، مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می‌تواند منجر به کاهش التهاب ایجاد شده در شانه شود و در نهایت درد ایجاد شده بهبود می‌یابد.

فیزیوتراپی

یک فیزیوتراپیست می‌تواند به شما کمک کند تا با انجام برخی از حرکات کششی بتوانید قدرت عضلات، انعطاف پذیری و دامنه حرکات را بدست آورید. همچنین فیزیوتراپیست با انجام حرکات مخصوص درد شانه را تسکین می‌دهد.

تزریق کورتیکواستروئید

این تزریق جهت بهبود علائم به بیماران بسیار کمک می‌کند، همچنین در کاهش التهاب نیز بسیار موثر است.

چه درمان‌های خانگی برای ترمیم و بهبود تاندون شانه وجود دارد؟

معمولا چنین آسیب‌هایی با مراقبت و خودداری از برخی فعالیت‌ها تا حد زیادی درمان می‌شوند. از انجام فعالیت‌هایی که باعث درد می‌شود، خودداری کنید.

تا زمانی که روند بهبودی نسبی را در خود مشاهده نکردید و درد کاهش نیافته است، نباید فعالیت‌های سنگین، مانند ورزش کردن را انجام دهید، مگر آنکه حرکات کششی خاص برای شانه باشد که باید تحت نظر فیزیوتراپیست انجام شود.

از کمپرس یخ برای کاهش علائم استفاده کنید، همچنین در صورت ایجاد درد می‌توانید از داروهایی نظیر ایبوپروفن و استامینوفن نیز مصرف کنید.

آسیب تاندون شانه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

در برخی مواقع می‌توانید با نشانه‌هایی که برای شما ذکر کردیم، آسیب وارد شده به این اندام را در خود احساس کنید، اما معاینات دقیق‌تر جهت تشخیص این عارضه به چنین روش انجام می‌گیرد.

ابتدا پزشک فوق تخصص شانه معایناتی انجام می‌دهد و بازوی شما را به جهت‌های مختلفی تکان می‌دهد تا تست‌های لازم را برای تشخیص آسیب تاندون انجام دهد، سپس ممکن است آزمایشات دیگری برای تشخیص و شدت آسیب‌دیدگی به شما توصیه کند:

  • اشعه ایکس
  • سونوگرافی
  • MRI

در چه مواقعی عمل جراحی برای ترمیم توصیه می‌شود؟

همانطور که گفته شد ابتدا نباید جراحی به‌عنوان گزینه نخست برای بیماران در نظر گرفته شود؛ زیرا در اغلب مواقع چنین صدماتی با چندین روش ساده کاملا بهبود می‌یابد. در مواقعی که با درمان‌های غیر از جراحی قابل کنترل و درمان نباشد و پارگی تاندون شانه به بیش از 90 درصد رسیده باشد، عمل جراحی برای بیمار در نظر گرفته خواهد شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *