دست درد از آن دسته مشکلات رایجی‌ست که به‌دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. ممکن است در هر قسمت از دست احساس درد داشته باشید، در واقع احتمال درد در قسمت‌هایی مانند مچ دست، آرنج، بازو یا شانه وجود دارد. برای درمان دردهای ناشی از شانه درد بهتر است که به فوق تخصص شانه مراجعه کنید.

احساس درد در بازو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، شایع‌ترین مشکل، فعالیت بیش از حد در این قسمت از بدن است. گاهی درد در بازو به‌طور ناگهانی شروع می‌شود و پس از مدت کمی بهبود می‌یابد. برخی اوقات به‌تدریج درد بازو افزایش پیدا می‌کند.

 

 

علائم که گاهی با درد بازو همراه است

علائمی که می‌تواند با درد بازو همراه باشد، به علت ایجاد مشکل بستگی خواهد داشت، به‌طور کلی احتمال ایجاد این علائم همراه با بازو درد وجود دارد:

قرمزی در بازو
احساس سفتی
تورم
تورم غدد لنفاوی در زیر بازو

علت درد بازوی چپ چیست؟

دلایل مختلفی وجود که ممکن است منجر به درد بازوی چپ شود، گاهی به‌دلیل ایجاد آرتروز یا سایر بیماری‌ها چنین علائمی بروز می‌کند. در ادامه، موارد احتمالی را برای شما ذکر خواهیم کرد:

بورسیت
شکستگی استخوان
فتق دیسک
رادیکولوپاتی گردن
پارگی روتاتور کاف
پیچ‌خوردگی یا کشیدگی در بازو
آنژین
حمله قلبی

احتمال ایجاد هر یک از موارد وجود دارد، برای تشخیص موارد نام برده شده، باید به علائم دیگر توجه داشته باشید و بسته به علائم هر بیماری علت درد بازوی خود علت درد را شناسایی کنید.

ارتباط درد بازو و سرطان

گاهی ممکن است در برخی از مواقع نادر، سرطان با درد بازو مرتبط باشد. در واقع اینگونه دردها معمولا ارجاعی هستند و علت درد در قسمتی دیگر از بدن است، که به قسمت‌های دیگر از جمله بازو ارجاع داده می‌شود.

بر اساس مشاهدات و مطالعاتی که در این باره انجام شده است، متوجه شده‌اند که انواع سرطان‌ مانند سرطان ریه، سرطان استخوان، سرطان سینه و … می‌تواند منجر به درد بازو شود. این مورد را نمی‌توان با قطعیت بیان کرد، جهت تشخیص دقیق علت درد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

علت درد بازو هنگام بلند کردن دست

زمانی که دست‌های خود را تا ارتفاع شانه بلند می‌کنید، فضای بین آکرومیون و روتاتور کاف باریک می‌شود. به همین جهت آکرومیون به تاندون و بورس برخورد می‌کند، در نهایت منجر به درد و تحریک در این قسمت از بدن می‌شود.

 

 

علت درد بازو هنگام خواب چیست؟

در حقیقت این درد در شب می‌تواند به‌قدری آزاردهنده باشد که مانع خوابیدن شما شود. علل مختلفی باعث آن می‌شود، به‌عنوان مثال فعالیت بیش از حد در این قسمت از دست، که شامل آرنج تنیس البو است. این وضیعت می‌تواند به‌دلیل تحریک تاندون‌های خارج از مفصل آرنج دست ایجاد شده باشد.

ارتباط استرس و درد بازو

اضطراب و استرس می‌تواند به‌دلایل مختلفی منجر به درد شود. گاهی ممکن است درد ناشی از استرس، در بازوی چپ احساس شود. طبق تحقیقاتی که در ایالت متحده انجام گرفته است، نشان داده شده که اغلب افرادی که دچار استرس و اضطراب هستند، به درد مزمن در قسمت‌های عضلانی و همچنین سردرد مبتلا می‌شوند.

در نهایت ممکن است در بازوها تنش و درد وجود داشته باشد. همچنین افرادی که دچار استرس هستند، ممکن است حملات پنیک را نیز تجربه کنند. حملات پنیک، علائمی مانند حمله قلبی از جمله درد در قفسه سینه، درد بازو، تپش قلب و تنگی نفس را به‌همراه دارد.

عواملی که منجر به بازو درد می‌شود؟

بازو درد و علائمی که همراه آن وجود درد می‌تواند از خفیف تا شدید باشد. دلایل احتمالی که منجر به درد بازو می‌شود شامل موارد زیر است:

عصب آسیب‌دیده
پیچ‌خوردگی
تاندونیت
آسیب به عضلات گرداننده شانه یا روتاتور کاف
شکستگی استخوان
روماتیسم مفصلی
آنژین
حمله قلبی

 

 

در چه مواقعی درد بازو جدی است؟

در اغلب مواقع بازو درد مشکلی جدی و خاصی نیست، در واقع می‌توان با استفاده از راهکارهای خانگی به‌راحتی درمان کرد. زمانی که به حمله قلبی مشکوک هستید، باید فورا با اورژانس تماس بگیرید. علائمی که نشان از حمله قلبی می‌دهد شامل موارد زیر است:

درد یا فشار در قفسه سینه
احساس درد کمر، گردن یا در قسمت بالایی بدن
سرگیجه
احساس سبکی در سر
تنگی نفس
حالت تهوع

علاوه بر این مورد اگر به شکستگی استخوان بازوی خود نیز مشکوک هستید نیاز به اقدامات فوری جهت درمان دارید.

به طور کلی اگر دچار درد بازوی مزمن شده‌اید و با استفاده از راهکارهای خانگی بهبود پیدا نمی‌کنید، بهتر است به متخصص ارتوپدی در تهران مراجعه کنید تا با توجه به تشخیص دقیقی که انجام می‌دهد، درمانی برای شما در نظر گرفته شود.

روش‌های درمانی جهت تسکین درد بازو

روش‌های درمانی درد بازو بسته به‌علت ایجاد این عارضه، در هر فرد متفاوت خواهد بود. به‌طور کلی درمانی‌هایی که در نظر گرفته می‌شود به شرح زیر است:

مصرف داروهای مسکن

گاهی ممکن است درد بازو به‌اندازه‌ای باشد، که پزشک تنها داروی مسکن برای شما تجویز کند.

داروهای ضدالتهاب

برای دردهای ناشی از التهاب، تجویز کورتیکواستروئید می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. این نوع داروها ممکن است به شکل‌های متفاوتی مانند تزریقی یا خوراکی برای بیمار تجویز شود.

فیزیوتراپی

ممکن است لازم باشد که درد ناشی از بازو را با فیزیوتراپی درمان کنید. این روش درمانی زمانی به شما توصیه می‌شود، که دامنه حرکات محدود شده باشد.

عمل جراحی

در موارد شدید و زمانی که درد بازو به درمان‌های اولیه و ابتدایی پاسخ مثبت ندهد، عمل جراحی برای بیمار انجام می‌گیرد. به‌عنوان مثال زمانی که متخصص ارتوپد تشخیص دهد که رباط دچار پارگی و استخوان‌ها دچار شکستگی شدند، ممکن است نیاز به انجام جراحی باشد.

اقداماتی جهت جلوگیری از درد بازو

در اغلب مواقع درد بازو می‌تواند به‌دلیل آسیب‌دیدگی یا شرایطی که قابل پیشگیری است، رخ دهد. برای جلوگیری از بازو درد می‌توانید راهکارهای زیر را در نظر داشته باشید:

به‌طور منظم، به‌خصوص زمانی که می‌خواهید تمرینات ورزشی را شروع کنید، حرکات کششی را انجام دهید.
هنگام انجام تمرینات مطمئن شوید، که فرم صحیح هر حرکت را انجام می‌دهید.
هنگام ورزش کردن از تجهیزاتی جهت ایمنی و جلوگیری از بروز مشکلات استفاده کنید.
هر وسیله‌ای را که می‌خواهید بلند کنید با احتیاط این کار را انجام دهید.

اگر با وجود اینکه به نکات احتیاطی توجه داشتید اما دچار بازو درد مزمن شده‌اید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم جهت تشخیص برای شما انجام گیرد.

آیا می‌توان به روش‌های خانگی درد بازو را درمان کرد؟

هنگامی که دچار درد می‌شوید، به شما توصیه می‌شود که ابتدا روش‌های خانگی را جهت تسکین امتحان کنید. در صورتی که با روش‌های خانگی بهبود پیدا نکرد، بهتر است به پزشک مراجعه شود. روش‌های درمان خانگی به شرح زیر است:

به دست خود استراحت دهید؛

از انجام تمرینات سنگین در بازو خودداری کنید یا وسیله و اشیای سنگین را بلند نکنید.

از یخ استفاده کنید؛

استفاده از یخ می‌تواند به کاهش تورم و درد کمک کند. یک کیسه یخ را بین حوله بپوشانید و به‌مدت 20 دقیقه در قسمت موردنظر نگهدارید. سپس یک ساعت صبر کرده و سپس این روش را مجددا امتحان کنید.

داروهای بدون نسخه مصرف کنید؛

داروهایی از قبیل آسپرین یا ایبوپروفن می‌تواند به تسکین درد کمک کند، اما این نکته را در نظر داشته باشید که نباید در مصرف آنها زیاده‌روی کنید.

دست خود را ببندید؛

زمانی که احساس درد دارید با استفاده از آویز دست، دست خود را ببندید، به‌طوری که بازوی شما نیز بسته شود. این روش به پیشگیری از آسیب بیشتر جلوگیری می‌کند.

بازوی خود را بالا نگهدارید.

جهت کمک به کاهش تورم و درد باید بازوی خود را بالا نگهدارید.

اگر هر یک از مواردی که برای شما ذکر کردیم، موثر نبود درمان‌های خانگی را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *