این ماده در اصل نوع غلیظ شده یکی از سلولهای موجود در خون به نام پلاکت است که از خون خود بیمار تهیه میشود، پلاکتها و پلاسما دارای تعدادی مواد لازم برای رشد و تکثیر سلولها برای ترمیم و رفع التهاب میباشند. بیشترین تاثیر PRP در درمان استئوآرتریت زانو (یا همان آرتروز) و آسیبهای ورزشی مثل پارگی تاندون شانه و رباطهای آرنج و زانو میباشد. بیشترین تاثیر PRP بر روی ترمیم بافتها میباشد.
نحوه انجام تزریق PRP
مناطق دردناک شناسایی و علامت گذاری میشوند. پوست محل استریل گشته و بوسیله دارو بی حس میگردد. حالا پی آر پی PRP می تواندبه منطقه دچار آسیب (استخوان، رباط، تاندون و یا عضله ) که بی حس شده، تزریق گردد. این تزریق ایجاد درجات خفیفی از التهاب میکندکه این خود باعث تحریک شروع فرآیند درمان میگردد. در ابتدا ممکن است کمی درد و ناراحتی موضعی وجود داشته باشد. بیشتر بیماران برای 1-2 روز اول، ممکن است نیاز به استفاده از کیسه یخ داشته باشند. پروتئینهای موجود در پی آر پی PRP، پیامهایی را برای جذبسلولهای دیگر مانند فیبروسیتها Fibrinocytes ارسال میکنند.
استفاده از PRP موضوع جدیدی در پزشكی ترمیمی و زیبایی نیست، پزشكان تقریبا از اواسط دهه هفتاد شمسی از این محصول برای افزایش ترمیم در صدمات استخوانی و بافت نرم متعاقب جراحی پلاستیك استفاده میكنند. ولی استفاده از این محصول در درمان صدمات ایجاد شده در ورزشكاران حرفهای فصل جدیدی را در كاربردهای درمانی PRP ایجاد كرده است. در سال ۱۳۷۸ تنیس باز حرفهای Tiger Wood قبل از شروع بازی حداقل ۴ تزریق PRP متعاقب جراحی زانو دریافت كرده بود و شاید تزریق PRP در مفصل آرنج Takashi Saito عامل اصلی بازگشت وی به بازی بیسبال و پیروزی تیم او در لیگ سال ۱۳۸۷ باشد.